Wim’s Blog 2

Wim’s Blog 2

Vandaag een gesprek gehad met Hein Kuiken, fractievoorzitter van de nieuwe PvdA-fractie. Dit in het kader van de coalitievorming.
Niet dat dit van belang is, maar we hechten aan nette omgangsvormen. Dus ook met de partij waarvan hij voor de verkiezingen al zei dat hij de meeste afstand heeft, voert Hein een gesprek. Netjes, niets op af te dingen. Goed gesprek zelfs. Het betekent alleen niets. Je kunt je zelfs afvragen waar het voor staat als de lijstaanvoerder van de sociaal-democraten zegt dat hij de grootste afstand voelt t.o.v. een kritische lokale partij en niet t.o.v. een ouderwets-conservatieve, christelijke partij als de ChristenUnie. Dat is zijn verantwoordelijkheid, maar het is maar dat u het weet.

Even voor de statistieken. Ik ben gisteren beedigd als vertegenwoordiger van 517 kiezers in Harlingen, Midlum en Wijnaldum. De 5 PvdA-raadsleden zijn beedigd namens ieder 367 kiezers. 517 tegen 367. Dus zelfs als de PvdA 4 zetels had gekregen had ze per zetel (=per raadslid) nog steeds minder mensen vertegenwoordigd dan ik. Zo pakt het zetelsysteem uit in een kleinere gemeente. Niks mee mis, althans, niks aan te doen, maar gewoon even voor het beeld.

U mag natuurlijk altijd reageren, mits op de inhoud. Schelden doet geen zeer zei mijn moeder altijd. Maar je hebt er niets aan, hoeveel het ook voorkomt op de moderne mediaplatforms. Dus op gescheld reageer ik niet. Verder, voel u welkom uw mening te geven.

Wim Wildeboer

Reageren is niet mogelijk.