De voorlopige uitslag is binnen

Bedankt, inwoners van Harlingen, Midlum en (last but not least) Wijnaldum die op de WAD’N PARTIJ hebben gestemd.
Zoals ik vannacht, toen 99% van u waarschijnlijk al in bed lag, op Radio Stad Harlingen zei: wij zijn eigenlijk van min 3 naar plus 1 zetel gegaan, een winst van 4. Misschien een beetje rare redenering, maar ik denk dat het wel goed onze uitgangspositie weergeeft en de situatie waarin we moesten opereren. We hebben veel shit over ons heen gekregen, die verder ging dan alleen maar politieke meningsverschillen, maar genoeg mensen hebben daar doorheen weten te kijken om ons aan een volwaardige raadszetel te helpen. Met dit laatste bedoel ik dat er vier eenmansfracties in de nieuwe raad zitten waarvan wij als enige de kiesdrempel hebben gehaald. De andere drie hebben een restzetel.
Net als vier jaar geleden is de situatie in de raad gefragmenteerd. Geen enkele partij of blok is echt groot en sterk uit de verkiezingen gekomen. Eventuele coalitievorming kan dan ook verschillende kanten op gaan. Jappie Saakstra (fractievoorzitter van Harlinger Belang) zei mij onder vier ogen dat hij moest toegeven dat Jennifer Steevensz heel veel energie had gestoken in het tot stand brengen van de coalitie van 2010. Ik weet niet of hij dat compliment ooit in het openbaar heeft geuit, dus doe ik het bij deze. Want het is gewoon waar, en dat staat los van wat er later is gebeurd.

Maar nu gaan we vooruit kijken. Er wacht ons een zware taak, want we moeten de steun van die 435 kiezers wel waar maken. En als eenmansfractie kun je niet zo heel macht uitoefenen. We zullen het moeten hebben van een sterk, creatief, en duidelijk inhoudelijk verhaal. En toch die luis in de pels functie. We gaan er aan werken.

Nogmaals bedankt voor uw steun.
Namens de WAD’N PARTIJ Harlingen,
Wim Wildeboer
PS Als iemand zich, nu we weer ├ęcht meedoen, geroepen voelt om onze gelederen te versterken, meld u aan. Dit kan via ons mailadres: info@wadnpartij.nl als u ons uw gegevens doorstuurt nemen we contact met u op.